A vértisztítás

A vértisztító kúrákat általában ősszel és tavasszal végzik. E tisztító folyamat segítségével a belső szerveinket felfrissítjük, az anyagcserénket aktiváljuk és eltávolítjuk a nem kívánt salakanyagokat. Ha igazán szeretnénk, hogy frissebben és egészségesebben éljük az életünket, akkor évente legalább kétszer érdemes elvégezni egy ilyen jellegű kúrát. Ezeket a kúrákat természetes módon is elvégezhetjük olyan gyógynövények segítségével, melyek hatásukból fakadóan átmossák az egész szervezetet. A vértisztító kúrák elképzelhetetlenek a nyírfalevél, a pitypanggyökér, az aranyvessző, a zsurló, a csalánlevél és a kamillavirág nélkül. 


 A különböző vértisztító teák a felsorolt gyógynövényeken kívül még olyan keserűanyagokat is tartalmaznak, melyek tonizálják, erősítik az egész szervezetet. Ezen anyagok közé tartozik a bodzavirág, a szemvidító, a tarackbúza és a mezei árvácska. Ha a tea ízén javítanánk, akkor használjunk levendulavirágot, csipekebogyót maggal, hibiszkuszvirágot és narancsvirágot.  Azonban arról nem szabad elfeledkeznünk, hogy a vértisztító kúra nem hashajtó kúra! Tehát az ilyen kúrákhoz nem kell hashajtó hatású gyógynövények segítségét kérni. (Ilyenek a szennatermés, a szennalevél, a kutyabenkekéreg és a rebarbaragyökér is.) Ezeknek a növényeknek komoly mellékhatásai is lehetnek, ha túl nagy dózisban fogyasztjuk őket. A tartós hashajtás következtében ugyanis a szervezetből kiürülnek a hasznos ásványi anyagok is, nemcsak a méreganyagok. Vigyázzunk ezekkel a növényekkel!

Néhány vértisztító tea receptje következik:
nyírfalevél, csipkebogyómag, aranyvesszőhajtás, körömvirág, pitypanggyökér és –hajtás, csalánlevél (ezekből 10 gramm), vörös szantálfa, szalmagyopár, borsmentalevél (ezekből 5 gramm)
bodzavirág, zsurló, csalánlevél, babhéj (10 g) ezerjófű, keserűnarancs héja (5 g)
fekete ürüm, bodzavirág, málnalevél, aranyvessző, kamilla, nyírfalevél, hibiszkuszvirág, hársvirág (10 g)
a keverékekből 1 liter vízhez 2 evőkanálnyi mennyiséget adok. naponta 2-5 csésze tea javasolt fogyasztani kúraszerűen 4-8 héten át.

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

-3% 5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

Napi elosztás az ötnapos méregtelenítő kúrához: Reggeli: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér, Tízórai: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér, Ebéd: 1,5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér, Uzsonna: 1,5 dl Dr. Steinbe

Ár: 7790 Ft
7990 Ft
Megnézem

Winter Puridrenlúgosító 500ml

-15% Winter Puridren lúgosító 500ml

Az összes kiválasztószervet átmosó koncentrátum, a mi a vizeleten keresztül üríti ki az elraktározott salakanyagokat és savakat. Méregtelenít és lúgosít!

Ár: 4490 Ft
5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!