Méregtelenítő szerveink

Máj

Májunk az anyagcsere folyamatok irányításáért felelős. A méreganyagokat választja ki és az általa termelt epe segítségével zajlik a zsírok emésztése. A szívből és a vékonybélből érkezik hozzá a vér, a vékonybélből érkező vérben sok olyan anyag van, ami ott nem volt hasznosítható. Ezeket a felesleges anyagokat a máj megszűri, feldolgozza, majd a vesékhez továbbítja, ahol majd a vizelettel ürül. Méregtelenítésére a következő anyagok ajánlottak: máriatövis, csalán, iglice gyógyteakeverék és hashajtás javasolt keserűsóval.

Vese

A vese az anyagcsere során keletkező salakot, a felesleges mennyiségű nátriumot és a vizet szűri ki a vérből és távolítja el a szervezetből. Kitűnően méregteleníthetjük, ha bőséges folyadékmennyiséget fogyasztunk el és alkalmanként folyadéknapokat tartunk.

Tüdő

Tüdőnk is kiválasztószervként működik, hiszen a májat elhagyó vért szűri meg. Ezenfelül ez a szerv gondoskodik arról, hogy a megfelelő mennyiségű oxigén jusson a sejtekhez és a kilégzés során gondoskodik a felesleges szén-dioxid ürítéséről. Méregteleníteni légzőgyakorlatokkal, légzésterápiával, jógával és sporttal lehet.

Bőr

Bőrünk egy védőburok, megakadályozza, hogy a fertőző anyagok bejussanak a szervezetbe. Ezenkívül részt vesz a hőszabályozásban gazdag érrendszere és verejtékmirigyei segítségével. Mirigyrendszere révén kiválasztó szerv is, és ezzel a működésével a vese munkáját támogatja a méregtelenítésben. Szaunával, fürdőkkel, sporttal, masszázsokkal, pakolásokkal és vitaminokkal méregteleníthetjük.

Belek

A vékony és vastagbél is alkalmanként méregtelenítésre szorul. A vékonybél a tápanyagok felszívódásának helye, ezenkívül alsó részében található a bélflóra, mely immunrendszerünk fontos részét alkotja. A vastagbél pedig összegyűjti a salakot és a mérgeket, amik széklet formájában távoznak. Méregteleníteni székletürítéssel, böjttel, teákkal, beöntésekkel, hashajtással lehet.

Termékek méregtelenítésre

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Népszerű

Dr.Chen Lúgosítókapszula 60 db

Dr.Chen Lúgosító kapszula 60 db

Cinkkel a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához - Ásványi anyagokat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!