Méregtelenítés kókuszolajjal

Ma már Magyarországon is egyre népszerűbb a kókuszolaj. Az emberek többsége fogyókúrájának kiegészítőjeként vagy más gyógyászati célokra használja ezt a trópusokról származó csodálatos anyagot. Számos egészségügyi előnye mellett a kókuszpálma még méregtelenítésre is kiválóan alkalmas. Most azt vizsgáljuk meg, hogy miből is fakad ez a tulajdonsága.Fontos tisztázni, hogy a kókuszolaj szerkezetében nagyban eltér a többi étolajtól és éppen ebben rejlik gyógyító ereje. Míg más étolajok zsírsavjainak szénlánca hosszú, addig a kókuszolajban található zsírsavak közepes szénláncokból épülnek fel.Ugyan a kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, de ezek szerkezetükből fakadóan nem károsak, hanem nagyon is egészségesek. E zsírsavaknak köszönheti a kókuszolaj fogyasztó hatását, e zsírsavak által lehet kiválóan alkalmas egy cukorbeteg vagy Candida-diétába illesztve, de e szerkezeti eltérésből adódik az is, hogy a kókuszolaj segítségével kiválóan méregteleníthetjük, tisztíthatjuk a szervezetünket

Hogyan is működnek ezek a szénláncok. A közepes szénláncú zsírsavakról tudnunk kell, hogy igen intenzíven fokozzák a pajzsmirigy működését, így gyorsítva az anyagcserét. Az anyagcsere felgyorsulásának köszönhetően a szervezet gyorsabban felhasználja a táplálékot, hamarabb kinyeri belőle az értékes anyagokat és ennek következtében a méreganyagok is gyorsabban távoznak majd a szervezetünkből. De egy másik tulajdonságából fakadóan is elmondható, hogy a kókuszolajjal nagyszerűen lehet detoxikálni a szervezetet: ennek az anyagnak ugyanis csodálatos lúgosító hatása van. amikor a szervezet telítődik méreganyagokkal, akkor a szervezet enyhén savassá válik. (Ezzel a problémával találkozunk akkor is, mikor a szervezetünkben a Candida gomba túlszaporodik.) A szervezet savasságát a kókuszolaj segítségével kiválóan semlegesíteni lehet, így a méreganyagok távozása után a szervezet sav-bázis egyensúlya újra egyensúlyba kerül. 

Először is arról érdemes szólni, hogy a kókuszolaj zsírsavjai nagyban eltérnek minden más zsíradék zsírsavjaitól: ezek telített zsírsavak, viszont nem hosszú, hanem közepes szénláncokból épülnek fel. E szerkezeti eltérésből adódik az is, hogy a kókuszolaj nagyszerű méregtelenítő.

E közepesen hosszú szénláncok fokozzák a pajzsmirigy működését, így az anyagcsere felgyorsul. Ennek következtében a szervezet jobban hasznosítja a tápanyagokat, gyorsabban feldolgozza, felszívja őket és a káros, toxikus anyagokat a szervezet gyorsabban kiüríti. 

Ezenkívül van egy másik előnye a kókuszolajnak, amiért kiválóan alkalmazható méregtelenítésre: ez pedig nem más, mint enyhe lúgosító hatása.  Ha a méreganyagok felhalmozódnak, akkor a szervezet enyhén savassá válik. (Hasonló az eset a Candida gomba túlszaporodásának esetében is.) Ezt a savasságot a kókuszolaj használatával kiválóan semlegesíteni lehet, így a méreganyagok távozásával a szervezet visszaáll a normális kerékvágásába, működése helyreáll.

A kókuszolajat ráadásul végtelenül egyszerű használni. Minden étel elkészíthető a segítségével, teljesen úgy működik, mint a sertés vagy a kacsazsír. Hűtőben megszilárdul, de hő hatására könnyedén felolvad. Süthetünk és főzhetünk vele, mivel a hevítés során nem veszíti el jó tulajdonságait, mint a telítetlen zsírsavakban gazdag olajok, például az olívaolaj. Ezenkívül ételeinket kiválóan ízesíti, viszont azok nem lesznek kókuszízűek, tehát nem kell attól félni, hogy ételeink egy új és furcsa ízzel gazdagodnak. Ráadásul ez az étolaj tizedannyi kalóriát tartalmaz, mint a többi olaj, vagyis segítségével ételeink könnyebbek is lesznek. Próbáljuk ki bátran, nem fogunk csalódni benne!

Termékek méregtelenítésre

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Népszerű

Dr.Chen Lúgosítókapszula 60 db

Dr.Chen Lúgosító kapszula 60 db

Cinkkel a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához - Ásványi anyagokat és gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!