Méregtelenítő kúrákra

A méregtelenítés módjai

(0/0)

Léböjtkúra

Gyümölcs- vagy zöldséglevekkel kiválóan lehet méregteleníteni. Érdemes ezeket a leveket otthon egy gyümölcscentrifugával elkészíteni, hiszen így egy sokkal magasabb vitamintartalmú italhoz juthatunk. Ezenkívül ilyen esetben nem kell számolnunk a mesterséges színezékekkel, adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, hozzáadott cukrokkal. Az ivóleveket készíthetjük egyfajta gyümölcsből vagy zöldségből, de többfélét is összeönthetünk. Kísérletezzünk bátran az ízekkel.

Léböjt gyógyteákkal

Számos gyógynövény rendelkezik vértisztító hatással, azonban ezeket csak kúraszerűen érdemes fogyasztani. Méregtelenítésre alkalmas főzetet készíthetünk a gyermekláncfű leveléből, a kökényvirágból, a csalánlevélből, a katánggyökérből, a csipkebogyóból, az édesköménymagból, a kamillából, a nyírfalevélből, a hibiszkuszból, a borsmentából, az aranyvesszőfűből és a citromfűből is. Forrázzuk le ezeket a növényeket és 10 percig hagyjuk benne a vízben, hogy jól kioldódjanak a hatóanyagok. Leszűrés után a tea máris fogyasztható. Ezeket a gyógynövényeket is kombinálhatjuk egymással.

Folyadéknap

Egy átlagos férfinak napi 2-3 liter vízre van szüksége. Ha azonban folyadéknapot tart, akkor érdemes ezt a mennyiséget megemelni egy literrel. Fontos, hogy ásványvizet vagy forrásvizet igyunk ilyenkor, mert ezzel megkönnyítjük a vesék kiválasztását.  

Méregtelenítő fürdő

Alkalmanként fürödjünk olyan vízben, melyhez gyógynövény forrázatát vagy tengeri sót adtunk. Ezek a fürdők kiválóan méregtelenítenek, salaktalanítanak, emellett serkentik a vérkeringést, nyugtatnak, élénkítenek és lazítanak. Egy ilyen félórás fürdő egy háromnapos böjtnek felel meg. Egy fürdőkádba öntsünk minimum egy kilogramm sót. A víz hőmérséklete 37 fok legyen és a fürdés legalább 20 percig tartson.E módszereken felül nagyon hatásosan méregteleníthetünk a szaunával, a masszírozással, a száraz ledörzsöléssel, csírák fogyasztásával, ózonterápiával, légzésterápiával, jógával és sporttal. Próbáljuk ki őket bátran!

 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).